Ere-Lambieck 1998

erelambieck1996_1

Geitenclub Iris 2

De Geitenclub haalt met haar schaapachtige streek de Ere-Lambieck binnen…

De Geitenclub Iris 2 is een club die bestaat uit o.a. Limburgse media-personen. Lei Meijssen (toen nog van L1/TV Limburg) was één van deze clubleden. De clubleden komen jaarlijks bij elkaar in een café, net na de spoorwegovergang tussen Brachterbeek en Echt. Daar staat ook een geit in de wei, Iris. Daarom noemen de media-prominenten zich Geitenclub Iris 2 want het is de 2e geit.

Eén van hun doelstellingen is ieder jaar tijdens het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) te zoeken naar gekke voorvallen, kapitale blunders en kolderieke missers. Een beetje zoals de Lambieck Knoup, maar de Geiteclub 2 gaat op zoek naar ludieke voorvallen binnen het OLS.

Tijdens het OLS van Kaulille in 1997 kon de Geitenclub geen voorval vinden voor de uitreiking van hun prijs ‘Hae hieët de voegel aaf.’ Dus kwam er geen huldiging. Maar de heren hadden die dag wat lang in de feesttent gezeten. De hitte had, in combinatie met het Belgische bier, hun gezichtsveld vertroebeld of ze hadden hun ogen dicht.

Want er gebeurde van alles in Kaulille: hitte, noodweer, een tambour-maîtres die tijdens het defilé zo’n tamboerstok de lucht in slingerde en volledig misgreep, een struikelende commandant van een andere schutterij bij de exercitie en ga zo maar door.