Ere-Lambieck 2004

erelambieck2004_1

Wethouder Keijmis
van de Gemeente Maastricht

Precies 10 jaar geleden ging de Ere-Lambieck mee naar het Zuiden van Limburg, en nu 10 jaar later gaat hij opnieuw naar het diepe Zuiden van Limburg…

Dit keer naar Maastricht.
In de zomer van 2003 lag het Vrijthof open omdat er een nieuwe parkeergarage werd gebouwd en de bestrating werd vernieuwd. Bij de nieuwe indeling van het Vrijthof, werd er rekening gehouden met alle festiviteiten die er door het jaar heen op dit plein worden gehouden.
Zo is er iedere winter een winterfestijn compleet met ijsbaan en reuzenrad. Voor dit reuzenrad werden speciale pijlers in de parkeergarage gebouwd, omdat zo’n gevaarte toch heel wat kilo’s weegt. Daarbij wordt, als het rad draait, de druk op de (onder)grond alleen maar groter.

Men wist dus precies waar het reuzenrad moest komen te staan.
Alleen, toen het rad in december 2003 opgebouwd werd, bleek het 65 centimeter te veel opzij te staan. Het rad stond dus niet op de pijlers, maar net ernaast. Dit kon zeer grote gevolgen hebben voor de dakconstructie van de parkeergarage. Het hele gevaarte moest dus worden afgebroken en die befaamde 65cm verplaatst worden. Dit alles viel onder de verantwoordelijkheid van de heer Keijmis.

Om wethouder Keijmis moreel te ondersteunen, kwamen 6 leden van Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers mee naar de Lambieckavond.