Jan van der Croeën-Eremedaille 2013

Jan van der Croeen 2013

Harry Meeuwissen

De Jan van der Croeën-eremedaille, die ieder jaar wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Weerter cultuur en samenleving ging dit jaar naar Aod- Rogstaekerspreens

Harry Meeuwissen

Harry betekent veel in het Weerter verenigingsleven, wat allemaal begon als bemiddeling voor huisvesting van Jong Nederland in 1972. In de 35 jaar daarna kon Jong Nederkand ook op Harry’s steun rekenen bij het leveren van materiaal en toiletvoorzieningen voor de jaarlijkse vlooienmarkt. Ook wisten de vrijwilligers van de kerk op Leuken Harry te vinden voor het leveren van materiaal voor het bouwen van de kerstal. Daarnaast zat Harry zo’n 7 jaar in het schoolbestuur van Weert Zuid en was hij ook 7 jaar actief als bestuurslid van de tennisclub de Ray-Prickers.

Verder was hij vanaf 1990 tot 2001 lid van VV De Rogstaekers waar hij kartrekker was van de bouw van de Rogstaekershal aan de Stekshofweg. Ook was hij voorzitter van de kommissie die het LVK (in 1998) en de Gulden Humor (1996 en 2010) in Weert organiseerde.

Harry was 22 jaar voorzitter bij VV De Knoûwels, waar hij nog steeds actief lid van is. Harry draagt al jaren zijn steentje bij binnen de Stichting Sint Martinus Weert, en is hij zo’n 10 jaar actief bij de Fakkelestafette Weert. In 2005 kon de Kerkelijke Harmonie St. Joseph rekenen op Harry’s steun in het kader van hun 125-jarig jubileum waarbij een groot muzikaal evenement werd georganiseerd in samenwerking met veel andere muzikanten en gezelschappen.

In 2007 wist de BAM hem te vinden voor een spectaculaire opening van de Hameij waarbij Weert eveneens muzikaal op de kaart werd gezet. Tot slot kan er ook nog gezegd worden dat Harry een rol heeft gehad tijdens de bouw van Scoutingcentrum De Boshoek van Scouting Keent-Moesel welk in 2011 is geopend.