Jan van der Croeën-Eremedaille 2016

Jan van der Croeen 2016

Giel Bruijnaers

Mogen wij de Jan van der Croondrager 2016 aan u voorstellen?

Hij is geboren en getogen in Weert en maakt zich jarenlang verdienstelijk als vrijwilliger voor verenigingen in Nederweert.

Zo is deze man in van 1981 tot 1989 voorzitter geweest van Kindervakantiewerk Nederweert. Vanaf 1992 is hij bestuurslid van de harmonie St. Jozef in Nederweert, waarin hij vanaf 2002 de rol van voorzitter op zich heeft genomen.

Vanaf dag één (1987) is deze bevlogen verenigingsman ook contactpersoon voor de uitreiking van de Kolderpin, een soort Jan van der Croon maar dan net iets anders. Die krijg je niet voor niets, zoveel is zeker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zich ook Kolderpindrager (1996) mag noemen.

Als kabinetschef in de gemeente Nederweert is hij ook werkzaam als ambtenaar van de burgerlijke stand in Nederweert. In die hoedanigheid verbindt de nieuwe Jan van der Croondrager sinds jaar en dag ook huwelijken in het onecht tijdens het boerenbal in de gemeente Nederweert.
Daarnaast is hij al ruim 25 jaar betrokken bij de sleuteloverdracht tijdens het carnavalsseizoen bij de Pinmaekers, vanaf 1997 in de hoedanigheid van ceremoniemeester.

Wij stellen aan u voor:

Giel Bruijnaers, Jan van der Croondrager 2016