Jan van der Croeën-Eremedaille 2017

Jan van der Croen 2017

Peter van Akkerveken

Met trots presenteert Stichting Lambieck Knoup Weert de Jan van der Croeëndrager 2017:

Peter van Akkerveken

We kennen Peter als een bijzonder betrokken persoon, die zich vol passie als vrijwilliger inzet voor een scala aan verenigingen en stichtingen. Zo is Peter vanaf 1996 lid van het Platform Gehandicapten Weert, waar hij vanaf 2011 bestuurslid is. Als ervaringsdeskundige toegankelijkheid verricht hij veel werk voor de gemeente Weert. Onder andere controleren, signaleren en adviseren met betrekking tot de bruikbaarheid en toegankelijkheid van bijvoorbeeld openbare gebouwen.

Ook VV de Rogstaekers kan vanaf 2000 onvoorwaardelijk een beroep doen op Peter. Hij jureert al jaren tijdens zowel de Wichter- als de grote Rogstaekersoptocht. Ook is hij gewaardeerd jurylid tijdens de Slaag um de Merrentj. Daarnaast biedt deze carnavalsvierder ook een helpende hand bij het koppen-bouwen in de Rogstaekershal.

Vanaf 2011 is Peter bestuurslid van de Stichting Gran Fiësta die jaarlijks het swingende en succesvolle Bantopa Party Weert organiseert.

Daarnaast is Peter vanaf 2012 als bestuurder verbonden aan de Stichting Bewoners Organisatie Binnenstad (BOB) waarin de belangen van de bewoners worden behartigd ten aanzien van de thema’s: schoon, heel en (sociaal) veilig.

Ook biedt Peter al jaren een helpende hand tijdens de Lamieckavond, die we als Stichting Lambieck Knoup jaarlijks organiseren. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is Peter lid van de Broederschap van de Miraculeuze Onze Lieve Vrouwe tot Weert, vanaf 2015 als lid van de Steunfractie en expertgroep verbonden aan DUS Weert en een zeer betrokken lid van de Gilde van Weerter Stadsschutte Sinte Catherina 1480.