Jan van der Croeën-Eremedaille 2018

Jan van der Croeen 2018

Peter Korten

Met trots presenteert Stichting Lambieck Knoup Weert de Jan van der Croeëndrager 2018:

Peter Korten

Voor al zijn maatschappelijke, sociale en culturele verdiensten zal de hierbij horende eremedaille aan hem worden uitgereikt tijdens de Lambieckavond op 5 februari 2018.

Een kleine en daarmee onvolledige greep uit alle activiteiten die de nieuwe Jan van der Croon-drager voor zijn rekening neemt:
Vanaf 1995 is Peter in verschillende bestuursfuncties betrokken bij Stichting de Aldenborgh Weert waar hij vanaf 2002 voorzitter is. Deze stichting is aangesloten bij het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG).

Ook daar heeft Peter 10 jaar een bestuursfunctie vervuld, en zich bijvoorbeeld ook als lid van de Commissie Educatie verdienstelijk heeft gemaakt.

Daarnaast is Peter Korten vanaf zijn 15e lid van Schutterij St Barbara in Tungelroy waar hij vanaf 2001 voorzitter is.

Hij vervult de rol van penningmeester bij de Stichting Provisius / St. Jozef, die sociaal maatschappelijke en culturele initiatieven en projecten in Weert en omgeving ondersteunt.

Ook is Peter in 2016 bij de Orde van de Rode Leeuw benoemd tot lid van het kapittel voor zijn inzet bij de viering 750 jaar sacramentsprocessie in Luik en de bedevaarten naar Rome.
Verder voor zijn tomeloze inzet bij tal van sociale projecten binnen de Schutterswereld.

En of dat nog niet genoeg is maakt Peter zich bij nog veel meer instanties en voor diverse initiatieven verdienstelijk. Zo is hij voorzitter van de Stichting Cultuur Historische Publicaties Weert en voorzitter van de Stichting Weerter Publicaties. De nieuwe Jan van der Croondrager is lid van verschillende adviescommissies zoals Roerend Erfgoed en Beeldende Kunst van de gemeente Weert. Hij is verder lid van de ledenadviesraad van de KRO. Ook is Peter initiator en coördinator van het Cultureel Historisch Zomerprogramma ‘Gluren bij de Buren’ en het samenwerkingsverband met Geschied- en Heemkundevereniging het Land van Thorn.