Jan van der Croeën-Eremedaille 2019

JvdC2018 2

Henk en Anton Moonen

Tijdens de 40ste Lambieckavond op zaterdag 24 november is de Jan van der Croeën-Eremedaille uitgereikt aan

Henk en Anton Moonen

De broers Moonen zijn lid van V.V. De Geknâkdje Stieël, een vereniging die al meer dan 22 jaar mee draait in de Weerter carnavalswereld. Anton loopt ‘n kleine 40 jaar de optocht, en Henk bijna 30 jaar. Op carnavalsdinsdag zijn ze al 24 jaar present bij de Slaag um de Knaûwel, wat ooit is begonnen als ´t Toet- en Blaosfieëst.

Maar ook op de Bonte Avonden van de Rogstaekers hebben de broers zich verdienstelijk gemaakt, Anton heeft 33 jaar zijn steentje bij gedragen als Bonte Avond Artiest. Henk os acht jaar productieleider geweest van de deze avonden. Samen hebben ze ook jaarlijks mee gedaan aan de opening van carnaval, op zaterdagavond het binnenhalen van de Rog. Tijdens ’t boerenbal van 2004 was Anton bruidegom en Henk getuige. In ´t carnavalsseizoen van 2010 ging Henk als Rogstaekersprins en Anton als adjudant voorop in dit spektakel.

Verder hebben we de Moonen-broers ook kunnen zien optreden tijdens de Roggy-musical, de Rogstaekers-operette en in de Rogstaekerslegende en schrijven ze ieder jaar een stuk voor de carnavalskrant.

V.V. de Geknakdje Stieël laat zich altijd zien bij een receptie, een feëst, een jubilerende carnavalsvereniging of kapel om een bijpassend kado te overhandigen.

Weerter carnaval is onderdeel van de Weerter cultuur. Voor de Knoup dus alle reden om Anton en Henk te benoemen als Jan van der Croeën dragers 2019.