Jan van der Croeën-Eremedaille 2024

Lennart Stultiens

De jubilerende Lambieck Knoup heeft op de Dag van de Vrijwilliger bekend gemaakt wie de Jan van der Croeën-eremedaille in 2024 in ontvangst mag nemen. Niet eerder in de Knoup-geschiedenis kwam het voor dat zowel vader (2020) als zoon (2024) deze eer te beurt viel.

Jan van der Croeëndrager 2024 is:

Lennart Stultiens

een man die zich op verschillende terreinen verdienstelijk heeft gemaakt voor de Weerter samenleving.

Zo was hij van 2010 tot 2014 bestuursvoorzitter van Stichting Volley Promotion Weert / Imato VC Weert. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk voor ondernemers. In 2013 was hij medeoprichter van Jonge Ondernemers Weert, waar hij tot 2016 ook bestuurslid was. In 2015 heeft hij Stichting de Verbinderij opgericht, waar Perron C ook is ontstaan. Deze stichting ondersteunt startende ondernemers onder meer in betaalbare en inspirerende huisvesting.

Carnavalsvierders kennen hem als Rogstaekersprins 2014, die vanaf 2017 de voorzittershamer van de Oud-Rogstaekers-Prinsenclub in handen heeft. Daarnaast heeft hij zich van 2017 tot 2022 ingezet binnen de Weerter politiek voor de VVD.

Vanaf 2014 is hij in verschillende rollen, waaronder bestuurslid en voorzitter, actief betrokken bij de Ronde Tafel 146. Naast grote Tafel-projecten, was hij een kartrekker van het Beer, Food & Friends Festival voor het goede doel (2017) en heeft hij in de coronaperiode eten rondgebracht voor senioren (2022).

Vanaf 2021 is hij één van de initiatiefnemers van de Stichting Weert Doneert, die benefiet activiteiten organiseert waarbij onder andere de Weerter horecaondernemers en carnavalsverenigingen tijdens de coronaperiode een hart onder de riem werd gestoken.

En dan heeft hij zich nog als kartrekker, organisator of initiatiefnemer verdienstelijk gemaakt in:

– Het 75-jarig jubileum van L.T.C. De Ray-Prickers.
– Het project ‘Wages Kieëke’ in samenwerking met Heldj op Zök (2020) toen de carnavalsoptocht niet door kon gaan.
– Het project ‘Raadsleden helpen de horeca een handje’ (2022).

Hij was tijdens de coronaperiode contactpersoon voor een app-groep van vrijwilligers die voor het St. Jans Gasthuis opgetrommeld konden worden als er snel iets moest worden geregeld, zoals het opbouwen van de triagetent en het aanbrengen van faciliteiten zodat het personeel kon overnachten.

Tot slot is hij betrokken geweest bij ‘GO ! Battle’ van Gilde Opleidingen waarbij hij afstudeerprojecten voor goede doelen heeft begeleid. Al met al genoeg redenen om Lennart te huldigen als Jan van der Croeën 2024. De uitreiking van deze eremedaille zal tijdens het Lambieckmatinee op zondag 3 maart in de Soos gaan plaatsvinden.