Jan van der Croeën-Eremedaille 2023

Tjeu Verkennis

Tjeu Verkennis​

De nieuwe Jan van der Croeën 2023 werd op zondag 12 maart om 14.00 uur door de Lambieck Knoup ‘ontvoerd’ naar café de Gruyter. Daar werd bekend gemaakt waarom deze Brökwagter zich Jan van der Croeën-drager 2023 mag noemen.
 
Hij is ruim 9 jaar enthousiast jeugdleider geweest bij FC Oda en heeft daarnaast 15 jaar als leider van FC Oda het vierde team door de competitie geloodst. Bij Bospop is hij ook een goede bekende. Al jaren is hij de financiële man achter de schermen. Sterker nog: komend jaar doet hij dit 40 jaar!
 
Verder is de Jan van der Croeën-drager in het kerkbestuur van de St. Oda Parochie actief geweest. Hij had ‘gebouwen en techniek’ in portefeuille en heeft daarmee 2 belangrijke projecten gerealiseerd: de restauratie van de St Donatuskapel in Hushoven en het aanbrengen van 90 zonnepanelen op de St. Odakerk. Omdat hij nog steeds wat tijd over had, collecteerde hij ook nog een week per jaar voor de Odaklanken.
 
Nu je denkt dat we het hebben gehad, komt het hoofdstuk carnaval. Want vanaf het begin is hij verantwoordelijk voor ‘het Brökwagersbökse’ dat dit jaar de 27e jaargang aantikt. Meer dan 20 jaar is hij bij de Raad van Elf geweest van V.V. de Brökwagters, waar hij in de periode van 1996 – 2007 Vorst was.
 
Met trots presenteert Stichting Lambieck Knoup Weert als Jan van der Croeëndrager 2023:
 
Tjeu Verkennis