Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1980

GOUD

Weerter Mannekoor

Omdat een mopje in de Rogstaekersgezèt uit 1979 bij het Weerter Mannenkoor in het verkeerde keelgat was geschoten, eisten zij van Vorst Jan Coenen dat de carnavalskrant uit de verkoop werd gehaald. Om deze eis kracht bij te zetten, dreigden zij hun medewerking aan de Bonte Avonden onmiddellijk te beëindigen. Vorst Jan kon toen niet anders dan de Rogstaekersgezèt uit de verkoop halen.

Werknemerspartij

Bij de jaarlijkse algemene politieke beschouwing van de Weerter gemeenteraad in 1978, werd door deze partij het idee geopperd om vanuit de gemeente Weert een ‘mediaprijs’ in het leven te roepen. De media in ons Weerterland bestond toentertijd echter uit De Limburger, Het Kanton van Weert, Het Land van Weert en Op de Keper. Met vier gegadigden die de prijs in de wacht konden slepen, werd het idee naar het land der fabelen gestuurd. Hiermee werd echter het idee geboren om de Lambieck uit te reiken voor ‘stomme streken’. Niet vanuit de gemeente voor de pers, maar vanuit de media voor de meest stomme missers of blunders.

ZILVER

BRONS

Harrie Hendriks

Harrie werd onderscheiden als ontdekker van de ‘gemeentelijke gaapzin.’ U vraagt zich af wat hij hieronder verstaat? Van die prachtige ambtelijke volzinnen met dusdanig veel bijzinnen dat één zin meer dan 150 woorden oftewel een halve pagina beslaat.