Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1982

GOUD

Jan Coenen

Toenmalig Vorst Jan Coenen was ieder jaar weken, zo niet maandenlang in touw voor de Weerter carnaval. Zijn gedrevenheid en passie werkten zo aanstekelijk dat hij duizenden carnavalsvierders wist te enthousiasmeren. Uitgerekend deze man, een man die van top tot teen betrokken was bij de Weerter carnaval, werd geveld door een zware griep. Hierdoor moest hij de carnavalsdagen van 1981 in bed doorbrengen en bezorgde hij Weert een vorsteloze carnaval.

Ir. Piet Huiberts

1981 was het jaar dat de Emmasingel gereconstrueerd werd. Tijdens deze werkzaamheden stuitte men op resten van een eeuwenoud bastion. Het was Ir. Piet Huiberst, directeur van de dienst stadsontwikkeling van de gemeente Weert, die concludeerde dat het hier om oude stenen ging. Ze hadden geen tot weinig historische waarde en konden daarom maar beter zo snel mogelijk worden opgeruimd. Dat was het deskundige oordeel van de Zilveren Lambieckwinnaar.

ZILVER

BRONS

Het Weerter Kwartaalcollectief
en de Kwaartjeslummels uit Bree

De bronzen Lambieck werd door twee genomineerden in de wacht gesleept. De eerste bronzen Lambieck werd uitgereikt aan het Weerter Kwartaalcollectief. Zij hadden de bedoeling om eens per kwartaal een avond te organiseren waarbij plaatselijke gevallen op een satirische manier op de hak genomen werden. Door deze kwartaalavond één keer per jaar te presenteren viel het collectief in de prijzen.

De tweede bronzen Lambieck ging naar de Kwaartjeslummels uit Bree. Terwijl deze Kwaartjeslummels niet verbroederd noch verzusterd waren met Weert, wisten zij toch een stukje Weert te annexeren. Hoe ze dit deden? Door een Belgische / Breese ambassade in onze vlaaistad te openen!