Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1983

GOUD

Lei de Borgie

Wat te doen wanneer je als wethouder een Chinese delegatie mag ontvangen? Onze toenmalig wethouder mocht een Chinees tafeltennisteam welkom heten en wenste dit in het Chinees te doen. Dus had Lei zijn toespraak van buiten geleerd tijdens een aantal geheime bezoeken aan een Chinees restaurant. Wat hij precies heeft gezegd? Dat kan alleen de Chinees die voor de vertaling heeft gezorgd, u vertellen.

Ron Versteegh

De zilveren Lambieck werd uitgereikt voor een stomme streek die zowel de regionale, provinciale als de landelijke pers had gehaald. Terwijl heel Weert gebukt ging onder een heuse hittegolf, presteerde de bouwvereniging het om de verwarming in hun verhuurde panden te laten branden!

De bouwvereniging die alle media-aandacht al niet kon waarderen, wenste de Lambieck ook niet te aanvaarden. Daarom is, bij hoge uitzondering, de prijs uitgereikt aan Ron. Hij was de man die de redactie van ‘Op de Keper’ hierop had geattendeerd.

ZILVER

BRONS

De Weerter Sportraad

De Weerter Sportraad droeg alleen mannen voor, voor de vacante functies binnen het sportorgaan, terwijl er toch net zoveel mannen als vrouwen sporten. In dezelfde week werden er ook een aantal koffiedames gevraagd voor het bestuur van de Sportraad. Hoezo rollenpatroon bij uitstek?
Nooit gehoord van emancipatie?