Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1985

GOUD

Frans Adriaens

 Bij aanvang van de Rogstaekersoperette was Frans, als één van de hoofdrolspelers, nergens te bekennen. Er werd tevergeefs gezocht en gebeld, maar Frans bleef spoorloos… Tot het moment dat zijn broer Bert hem slapend als een roosje, volledig uitgeteld, thuis op de bank aantrof. Vermoeid van een drukke week was Frans een uiltje gaan knappen. Dat bleek een heel leger uilen geworden te zijn. Uiteindelijk kon de voorstelling drie kwartier later alsnog beginnen.

Jumelage commissie

Deze commissie ging in het najaar van 1984 uitvoerig jumeleren. Maar liefst 1000 Weertenaren gingen naar St. Truiden om tijdens de Weerter Week onze stad op de kaart te zetten. Wat denkt u? Zalen waren niet beschikbaar of niet gepoetst. Het mannenkoor en de kerkelijke harmonie, goed voor zo’n 200 personen, gaven een uitvoering voor 20 mensen!

Voor zo’n 70 personen van de joekskapellen waren maar liefst 50 broodjes voor de hele dag aanwezig. Bij een taptoe van Weerter schutterijen kwam alleen het Weerter college van B&W kijken. Al met als was de Weerter Week één grote flop!

ZILVER

BRONS

Jan Driessens

Jan was een actief brandweerman. Een heel actieve brandweerman. Soms een te actieve brandweerman. Ook in een poging om zo snel mogelijk bij de kazerne te komen, nadat zijn pieper was gegaan, was Jan super actief. Resultaat? Jan kwam op een grote kruising, een even actief team van de politie tegen. Met tot gevolg dat de auto van Jan total loss en de politiewagen flink gedeukt was.