Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1988

GOUD

Henk Hietbrink

Generaal Henk Hietbrink en zijn echtgenote hadden genoten van een geweldig galabal van de Rogstaekers. Maar eenmaal richting huis waren de huissleutels in geen velden of wegen te bekennen. Tja, midden in de nacht. Wat te doen? Inbreken in je eigen woning of een hotelkamer bij Jan van der Croon boeken?

Er werd voor de laatste optie gekozen. Dus de volgende ochtend ging het echtpaar Hietbrink, hij in smoking en zij in het lang, naar huis. Een prachtig gezicht, zo kon de oefenende Harmonie St. Jozef (waar Henk toen voorzitter van was) al lachend beamen.

Kiwanisclub Weert

De Kiwansiclub had met veel bombarie aangekondigd een 12 meter hoge kerstboom in Weert te gaan plaatsen. Het was nog niet eerder in het Weerterland vertoond. Bewondering alom. Maar bij aankomst in Weert bleek de 12 meter hoge boom, niet 12 maar amper 6 meter te zijn. Zo kon het dus gebeuren dat de kerstboom, in het door de gemeente gegraven gat van 4 meter, bijna helemaal verdween.

ZILVER

BRONS

Ted van den Hurk

Ted van de Hurk, voormalig eigenaar van Taverne de Oude Munt, kreeg de bronzen Lambieck overhandigd. Dit vanwege zijn opmerkelijke manier van adverteren. Heel Weert had Ted in het voorgaande jaar ondermeer als Sinterklaas, Kerstman, Paashaas, en als aspergesteker in zijn onderbroek kunnen aanschouwen.