Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1990

GOUD

Alouis Heymans

De toenmalig wethouder van Cultuur was vergeten Dolf Wong opdracht te geven om een beeld van Antje van de Statie te laten maken. Wong ontving, evenals andere prominenten, op een gegeven moment een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de officiële onthulling van het beeld aan het Stationsplein. Een onthulling van een beeld wat door hem gemaakt zou zijn. Een beeld waartoe hij nooit een opdracht had ontvangen. Een beeld dat hij nog niet had gemaakt en er dus helemaal niet was.

Carnavalsvereniging de Rogstaekers

Lei Stokbroeks kreeg als voorzitter van de optochtcommissie van de Rogstaekers de Zilveren Lambieck uitgereikt. Eén van de optochtbegeleiders vond het namelijk nodig om kapel Mingelmoos na 50 meter al uit de optocht te halen. Zij hadden namelijk geen optochtnummer. Dat kon ook niet want de kapel was spontaan ingegaan op een oproep van Vorst Ton. Hij had een beroep gedaan op alle kapellen om de optocht op te vrolijken. Dat opvrolijken duurde dus 50 meter…

ZILVER

BRONS

Straalbedrijf Gebroeders Cuijpers

De gebroeders Barents werkten zich een slag in de rondte om het stucwerk aan de voorgevel van sociëteit Amicitia te restaureren. Deze klus werd net voor de zomervakantie geklaard. Tijdens de eerste vakantiedag komen de gebroeders Cuypers in actie om, in opdracht van Amicitia, de gevel te zandstralen om de oude verflaag eraf te halen. En ook dit gebeurde succesvol. De verflaag was er vanaf, maar daarmee ook het nieuwe stucwerk!