Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1991

GOUD

Gemeentepolitie Weert

Naar aanleiding van een melding uit de buurt over een ‘verdachte auto’ werd er door de gemeentepolitie Weert nader onderzoek ingesteld. De politie ging posten en uit de observaties kon men al gauw achterhalen dat het ging om een eigen politievoertuig. Weliswaar niet als dusdanig herkenbaar. Maar deze wagen was men volledig vergeten tijdens een actie in de straat. Dat kan. Frappant is dan wel dat die actie al 5 dagen daarvoor had plaatsgevonden.

Burgermeester Matti

Burgemeester Matti was stipt. Heel erg stipt en zo mogelijk in deze ook altijd consequent. Afspraak is afspraak. Dus 23.00 uur is 23.00 uur en dan wordt er gestopt met vergaderen. Ook wanneer dat betekent dat de gemeenteraad voor de voortzetting van de raadsvergadering moet terugkomen op kermismaandag! Zo gebeurde in 1990.

ZILVER

BRONS

Kiwanisclub Weert

De bronzen Lambieckwinnaars hadden zeer verbolgen aangifte gedaan van diefstal van de door hun geplaatste kerstboom die een paar weken op de markt had gepronkt. De boom, voorzien van verlichting en een ster, leek van de aardbodem te zijn verdwenen. Ook nu werd door de politie nader onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat een ander Kiwanislid een uur voor de aangifte de kerstboom had afgevoerd naar de stortplaats.