Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1992

GOUD

Bert Lempens

Bert trof in 1991 op de oprit naast zijn grafisch bedrijf aan de Maaspoort een auto aan die de oprit blokkeerde. Dat gebeurde daar regelmatig. Bert wilde dat deze keer oplossen door de auto voorzichtig van de oprit af te duwen zodat de auto dwars op de Maaspoort tot stilstand zou komen. Dat was de theorie.

Nu volgt de praktijk: Na het duwtje op de aflopende oprit kreeg de auto net iets te veel vaart. Dus kwam de onbemande auto niet op de Maaspoort tot stilstand maar zag de eigenaresse van de auto haar voertuig via de etalage van Groenten- en Fruithandel Moonen binnen rollen.

Frits Nijssen

Onze Zilveren Lambieckwinnaar ging op een warme zomerse dag bij de nieuwe woning van zijn zoon in de Graswinkel de tuin omspitten. Hij trof niemand thuis aan een leende daarom bij de buren een schop. Na gedane arbeid met veel zweetdruppels keerde Frits huiswaarts. Daar kwam hij pas tot de ontdekking dat hij niet de tuin van zijn zoon maar de tuin van volslagen vreemden had bewerkt.

ZILVER

BRONS

Huub van de Bosch

Meester Huub morste tijdens zijn schilderwerk een behoorlijke hoeveelheid thinner. Hij meende het probleem op te lossen door de thinner met een lucifer in brand te steken. Het resultaat van deze aanpak van het milieuprobleem was dat niet alleen de thinner in brand vloog. Ook de vloerbedekking en de pas geschilderde deur stonden al vlug in brand.