Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1993

GOUD

Cor Damhuis

De Weerter beroepsfotograaf maakte een fotoreportage van bruidspaar Neijgh van Lier in museum de Tiendschuur. Voordat de dienstdoende suppoost afsloot, had hij niks meer gehoord en dus was hij ervan uitgegaan dat het gezelschap al richting bruiloft was.

Maar omdat Cor meer tijd nodig had, dan de officiële openingstijd toestond, werd het pasgetrouwde stel met fotograaf opgesloten in het museum. Bruid, bruidegom en onze Lambieckwinnaar moesten uiteindelijk via een raam uitbreken. Detail: de bruidegom was de zoon van de politiecommissaris.

Theo Spaans

Theo was lid van het comité dat ieder jaar in Weert de intocht van Sinterklaas organiseerde. En daarom mocht Theo ter ondersteuning van de goedheiligman tekeningen aannemen die hij van de kinderen kreeg. Wat gebeurde er vervolgens? Voor de ogen van een camera van Weert TV, verfrommelde de Zilveren Lambieckwinnaar een paar tekeningen die de Sint enkele tellen daarvoor van kinderen gekregen had.

ZILVER

BRONS

Jo Jacobs

De voorzitter van voetbalclub RKSVV Swartbroek kreeg uit handen van Willy van de Kerkhof (oud PSV-speler) de Bronzen Lambieck uitgereikt. Jo werd namelijk bij het PSV-stadion opgepakt als vermeend zwarthandelaar. Terwijl Jo alleen maar twee kaartjes, die hij over had, wilde terugbrengen naar de kassa. Jo verbleef uren in een Eindhovense cel omdat de dienders het verhaal van Jo wel spannend maar niet geloofwaardig vonden.