Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1994

GOUD

Land van Weert

De Gouden Lambieck ging naar het Land van Weert en werd door hoofdredacteur Henny Erkens in ontvangst genomen. Dit blad kreeg het in 1993 voor elkaar om de uitslag van de Lambieckavond een week te vroeg in het weekblad te plaatsen.
Ze hadden het embargo over het hoofd gezien…

Jac van Lierop en Thieu Caris

Jac en Thieu waren zo vriendelijk om kisten te maken voor het vervoer van de pauken van de Stedelijke Harmonie Sint Anthonius. Toen de klus was geklaard stonden er een paar mooie, degelijke kisten. Ze waren prachtig afgewerkt met hoeklijsten, stootkanten en met de wielen eronder waren ze ook goed te hanteren…
Ware het niet dat ze zo ontzettend groot waren uitgevallen dat ze niet eens door de deur van de schuur konden, laat staan door een deur van een café of willekeurige zaal.

ZILVER

BRONS

Adjudanten Rogstaekersprins Eric I

We gaan terug naar het carnavalsseizoen 1993 waarin Rogstaekersprins Eric I de Weertenaren voorging in het volksfeest. Dat ging geweldig tot het moment dat zijn adjudanten hem vergaten mee te nemen vanuit een balavond van de Schäöpkes. Dat zou nog niet zo heel erg zijn, maar ze kwamen er pas achter toen ze al op het volgende feest stonden!