Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1997

GOUD

Mart Schreurs

Mart is op de fiets even boodschappen gaan doen. Op weg naar huis ziet hij op de Biest ter hoogte van het klooster zijn hondje Mira zitten. Mart vraagt zich af ‘Wat doet Mira hier?’ maar bedenkt zich geen moment en neemt zijn hondje onder de arm om vervolgens naar huis te fietsen. Thuis aangekomen, wordt hij verwelkomd door Mira. Had onze Gouden Lambieckwinnaar iemand anders zijn hond meegenomen.

Jan Driessens

Jan neemt deel aan de jaarlijkse barbecue-fietstocht van Amicitia. Onderweg steekt hij een sigaartje op en stopt de lucifer veilig terug in het doosje. Want, zo doceert brandweerman Jan de andere fietsers, een lucifer in de natuur gooien is erg gevaarlijk met het oog op mogelijke bosbranden. Plotseling raakt Jan in paniek. Onze brandweerman had in zijn jas last van een stevige binnenbrand.

ZILVER

BRONS

Cid Coppen

Cid is samen met zijn kaartmaat Frans Mertens klaar om te beginnen aan hun wekelijkse bridgeavond bij Cid thuis. Cid is echter zijn bril kwijt en zonder bril begint hij niks. Hij zoekt alles af en uiteindelijk zit er niets anders op dan de route, die hij met zijn hond heeft gelopen, met zaklamp helemaal na te lopen. Helaas zonder het gewenste resultaat. ’s Nachts, na afloop van de avond, blijkt dat Frans plotseling twee brillen heeft. Eén in de koker en één op de neus. Laat nu de bril op Frans zijn neus de bril van Cid zijn.