Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 1999

GOUD

Margot van Henten

Op carnavalszondag leert Margot van Henten in Weert een clown (lees: Jos Smeets) kennen. Na een gezellige avond loopt hij, bij een chronisch gebrek aan taxi’s, met Margot mee naar huis. Het alternatief om door de kou naar Nederweert te lopen, sprak hem niet aan en dus mocht de clown op de bank blijven slapen.

Enigszins getergd door nadorst wordt Margot s’nachts wakker en drinkt het glas water dat op de badkamer staat in één teug leeg. De volgende morgen vraagt Jos waar het glas water is gebleven. “Hoezo?” vraagt Margot. Waarop Jos haar laat weten dat zijn contactlenzen daarin zaten.

Rob Tillemans

Hoe kom je met goed fatsoen van spullen af waar je volledig op uitgekeken bent? Je kunt ze weggeven aan een vereniging die een vlooienmarkt organiseert. Jij bent er vanaf, voor de vereniging levert het wat geld op en iemand anders is er weer blij mee. Dat was ook de gedachte van Willemien, echtgenote van Rob, die helemaal was uitgekeken op een wijnrek. Niet veel later bezocht Rob de vlooienmarkt, op zoek naar een oude globe voor zijn broer. En waar komt hij mee thuis? Juist ja, een wijnrek. Het bewuste wijnrek!

ZILVER

BRONS

Fred Gubbels

 Tijdens een vakantie van zijn echtgenote Hetty moest Fred zijn eigen potje koken. Geen punt voor iemand die een frietje op zijn tijd heerlijk vindt. Slim als hij is, zet Fred de frietpan buiten om geen rommel in de keuken te krijgen. En een rommeltje werd het want op een gegeven moment drijft er meer heet vet buiten de pan dan in de pan. Na ijverig schrobben komt Fred tot de pijnlijke conclusie dat de tegels niet meer toonbaar zijn. Ten einde raad vervangt hij de tegels om te voorkomen dat Hetty iets ontdekt… Mislukt. Het viel Hetty gelijk op.