Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 2008

GOUD

Gerard van Hoof

Gerard, vertegenwoordiger in verfwaren, zou een andere leaseauto krijgen. Voordat hij zijn auto zou inleveren, zo vond Gerard, had deze auto een grondige schoonmaakbeurt nodig. Nadat Gerard bij de wasstraat was aangekomen, maakte hij de auto en de kofferruimte helemaal leeg. Hij zette alle spullen, waaronder een 5 liter blik met gele verf, vlak langs en achter de auto en begon vervolgens de auto te stofzuigen. Het kostte wat tijd maar het resultaat mocht er zijn: van binnen geheel schoon.

Omdat inmiddels voor hem een andere auto stond geparkeerd, moest Gerard eerst een stuk in de achteruit alvorens hij de wasstraat in kon rijden. Gerard is niet de meest rustige bestuurder en gaf dus flink gas. Na enkele meters te hebben gereden hoorde hij een knal alsof een kanon werd afgeschoten.

Gerard en de omstanders schrokken zich wild. De omstanders schrokken niet alleen van de knal maar ook van de ravage die was aangericht en waarschuwde Gerard. Wat was er namelijk gebeurd? De inhoud van het blik met gele verf was naar alle kanten gespat. Niet alleen Gerard zijn auto maar ook de muur van de wasstraat, enkele omstanders en auto’s waren geheel onder de gele verf gespoten. Aan de rand van de oprit lag de boosdoener, een volledig plat gereden blik verf van 5 liter.
De ravage was enorm!

Huub Velter

Huub Velter is de overbuurman van Rogstaekerprins 2007, Ed Stroek. Bewoners van de Voorstestraat en leden van carnavalsvereniging de Wiepkes hadden zich heel wat voorgenomen toen Ed Stroek in 2007 werd uitgeroepen tot Rogstaekersprins. Samen staken ze de handen uit de mouwen om het huis van de stadsprins te versieren.

En zo werden in de voortuin onder andere twee vlaggenmasten geplaatst. Voor het plaatsen van deze masten moesten gaten worden geboord in de tuin van het prinselijk paleis. Huub nam deze taak op zich en maakte gebruik van een stevige grondboor. Vanwege het ‘stormachtige weer’ in die periode werd besloten om een diep gat te boren. Het eerste gat was zo geboord.
Geen probleem.

Bij het boren van het tweede gat ging het mis. Van het ene op het andere moment klonk er een schel fluitend geluid en rook het naar gas. Het werd onmiddellijk duidelijk dat de gasleiding was geraakt. Met als gevolg dat de brandweer met toeters en bellen binnen enkele minuten arriveerde, de politie even later verscheen en gelijk begon met de buurt afzetten.

Het duurde uiteindelijk anderhalf uur voordat de technische dienst van Eneco arriveerde en in staat was het lek te verhelpen en Rogstaekersprins Ed I enigszins vertraagd aan zijn programma van die dag kon beginnen.

Op de foto’s ziet u Ed Stroek, Ed heeft de Zilveren Lambieck in ontvangst genomen, voor de helaas afwezige Huub Velter.

ZILVER

BRONS

Sjra Tullemans

Sjra kwam afgelopen zomer, aardig in de olie, van het Oud Limburgs Schuttersfeest af en had trek in een Chinese rijsttafel. Zijn vrouw Lies bracht hem naar een Chinees restaurant en bleef zelf even in de auto zitten terwijl Sjra het eten ging bestellen.

Er gingen 5 minuten voorbij, 10 minuten voorbij en na 30 minuten zag Lies nog steeds geen Sjra terugkomen. Lies zag op een gegeven moment mensen naar buiten komen, die veel later dan Sjra naar binnen waren gegaan. Dus ging Lies, na ruim een half uur wachten, toch maar eens even kijken waar haar man bleef.

En ja, éénmaal binnen zag zij haar Sjra zitten. Maar Sjra zat niet bij de afhaalbalie. Nee, hij zat alleen aan een keurig gedekt tafeltje met een Chinese rijsttafel voor zich. Sjra was dusdanig dronken dat hij zijn lieve vrouw, waarmee hij al 40 jaar lief en leed mee deelt, compleet was vergeten.