Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 2011

GOUD

Marillewies Kneepkens en Wil Leenders

Zij gingen in 2010 naar het concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Er was veel regen voorspeld maar toch speelde Rieu buiten op het Vrijthof in plaats van in het Mecc. De gasten konden dus op het Vrijthof van een fantastisch optreden genieten, maar werden wel hartstikke nat. Zo ook Marillewies en Wil.

Doorweekt van de regen kwamen ze na het concert bij hun auto aan. Bang om verkouden te worden, besloten ze hun natte kleding uit te doen. Dus werd de weg naar Weert ingezet zonder de bovenkleding in een heerlijk verwarmde auto. Halverwege was er een politiecontrole en natuurlijk viel het oog van de politie op de auto van Marillewies en Wil. Tja, leg dat maar eens uit…

Erick Schreurs

Erick, eigenaar van ES-Garagedeuren, houdt zich dagelijks bezig met het leveren en monteren van garagedeuren. Zo was Erick met zijn collega in 2010 op een regenachtige dag op weg naar een klus waarbij een garagedeur gemonteerd moest worden. Erick, ook niet van gisteren, besloot om zijn bus in de garage te rijden.

Lekker gemakkelijk: droog en al het materiaal bij de hand. Het was even passen en meten om de bus in de garage te krijgen, maar het resultaat mocht er zijn. Heerlijk droog gestaan en de klus was binnen een dag geklaard.

Maar toen had Erick wel een probleem want hij kon met geen mogelijkheid de bus onder de nieuwe garagepoort door krijgen!

ZILVER

BRONS

Hugo Zontrop

De vakantietijd was aangebroken en Hugo zou met zijn gezin naar de Oostenrijkse Alpen gaan. De auto werd geladen en het jongste gezinslid werd door Yvonne, zijn vrouw, nog even voor vertrek verschoond. Na een aantal uren gereden te hebben gereden rook de familie Zontrop een onaangename lucht. De beschuldigende vinger ging naar de jongste telg van het gezin, die ervan verdacht werd in zijn luier te hebben gepoept.

Dus auto aan de kant en even checken. Controle wees echter uit dat er niets aan de hand was en dus werd de reis voort gezet. Maar de stank werd alsmaar erger en bijna niet meer te harden. Aangekomen op de bestemming werd de auto ondersteboven gekeerd en wat bleek? Tijdens het inpakken van de auto had Hugo in de haast een plastic zak in de auto gezet in de veronderstelling dat dit vakantiespullen waren. Laat dit nou de plastic zak met vuile luiers zijn geweest, die Yvonne had klaar gezet om weg te gooien in de kliko.

Daarmee is het verhaal nog niet gedaan want na twee fantastische vakantieweken kwam het gezin Zontrop thuis en werd opnieuw overvallen door een onaangenaam luchtje. Naarmate ze verder de woning in liepen, werd de stank sterker en sterker.

Eénmaal in de garage aangekomen werd de oorzaak gelijk gevonden: Het was Hugo die in dezelfde ‘vertrek-naar-de-vakantiebestemming-haast’ de vergissing had gemaakt om niet de stekker van de wasmachine, maar de stekker van de vrieskist uit te trekken.