Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 2019

GOUD

Wieger Martens

Wieger vond het wel weer eens tijd om zijn vriendin een mooi cadeau te kopen. Je moet vrouwen immers een beetje tevreden houden op hun tijd. Via een veilingsite op internet heeft hij een prachtig horloge gevonden, die hij graag op de kop wil tikken. Wieger had al een paar keer geboden op het mooie horloge maar hij werd de hele tijd overboden gedurende de laatste vijf minuten van de veiling.

Op de camping in België waar hij regelmatig te vinden is, wil hij toch nog een kans wagen en meedoen aan de veiling van die nieuwe horloge. Wieger is vastberaden: deze horloge is van mij! Hij gaat richting de kantine, want daar is de internetverbinding het beste. Wieger laat niks aan het toeval over. Wieger doet een bod: 144 euro. Enter. Verzenden. Er gebeurd niks en Wieger twijfelt dan ook of de verbinding wel goed genoeg is en of zijn bod wel goed ontvangen is. Dus voor de zekerheid duwt hij nog op een paar toetsen.

De volgende morgen treffen de collega’s van Wieger hem in complete paniek op het werk aan. Hij had een bevestiging via de mail ontvangen, hij had het horloge gewonnen! Hij heeft het horloge gekocht voor 144.140 euro.

Daar komen dan ook nog 19% veilingkosten bovenop. Dat is een bedrag van 27.386,60 euro. En dan vergeten wij de BTW nog à 36.021,84 euro. Wieger is de trotse eigenaar geworden van een nieuw horloge voor de prijs van, Hou U vast 207.554,39 euro.

Roland Koenen

Na een enerverende vakantie aan de Italiaanse kust begint de familie Koenen aan de terugreis naar huis. Roland was niet echt fit en voelde zich een beetje ellendig, maar wonder boven wonder verliep de reis heel soepel. En eerlijk gezegd: dat hadden ze ook wel verdiend, want ze hadden al wat ongelukkige momenten meegemaakt op vakantie. Een spiegel van de caravan was gestolen, een band kapot en iemand had ook nog tegen de auto en caravan aangereden. Maar tot nu toe was er niks aan de hand op de terugreis, dat is ook wel eens fijn!

Rond de middag werd er gestopt bij een tankstation om te tanken, een sanitaire stop te maken en om een hapje te eten bij Mac Donalds. De auto werd geparkeerd op een speciaal parkeerterrein voor caravans, dus de familie kon op hun gemak even uitrusten van de reis. Zoals gezegd was Ronald niet echt fit en hij moest ook nog naar het toilet, maar bij het toilet was het ontzettend druk. Roland besloot om daar niet op te wachten want een ongeluk zit in een klein “huisje”. Hij ging verderop bij Mac Donalds wel even naar het toilet of hij zou later terugkomen als het wat rustiger was.

Ook bij Mac Donalds was het heel druk en Roland voelde zich ondertussen steeds slechter worden. Ook zijn keelontsteking stak weer de kop op en hij besloot om even terug te gaan naar de caravan om zijn medicatie in te nemen. Komt dat even goed uit dacht hij nog, dan kan ik hier ook op mijn gemak even naar het toilet gaan in de caravan.

Met zijn broek op zijn enkels staat Roland op het toilet in de caravan als hij de caravan voelt bewegen. Hij kijkt uit het raam en ziet de straat aan zich voorbij trekken. Shit denkt Roland. Roland bedenkt zich geen moment en springt uit de caravan om de auto tegen te houden. De onderbroek en broek trekt hij omhoog, denkt hij, maar die zakken allebei weer af als hij halsoverkop naar buiten rent. En daar staat Roland: in zijn blote kont voor de auto te duwen als een gek om de auto en caravan tegen te houden. Maar een auto met caravan van ongeveer 1500 kilogram hou je niet even tegen. Net voor Roland onder de auto dreigde te komen sprong hij aan de kant. De auto komt tot stilstand tegen een hek en een paal. Deze breken beiden meteen af. Shit, wat nu? Eerst zijn broek optrekken dan maar. De schade wordt opgemaakt. De bumper, grill en nog wel wat meer had flinke schade opgelopen. Zijn behoefte had Roland inmiddels ook gedaan, maar niet op het toilet. U mag zelf raden waar dan wel in.

In een inmiddels schone broek werd de ANWB gebeld en 2 uur later was de hulp van de ADAC aanwezig: “Ein Unfall?’ was de vraag die de medewerker stelde. Ronald hield wijselijk zijn mond, maar dacht: “Ja ja. Een klein ongelukje…. In mijn broek.

ZILVER

BRONS

Jo en Els Mertens

Jo en Els wonen al meer dan 40 jaar in hetzelfde huis in Nederweert. En daar is het fijn wonen. Afgelopen zomer begon de wc wat slechter door te lopen en dat na al die jaren, wie verwacht dat nou? Dat hadden ze nog nooit meegemaakt, zelfs vroeger niet toen de kinderen nog klein waren en er na iedere grote boodschap een halve rol wc papier achteraan stuurden. Maar nu was het zover…..

Zoon Paul zegt: “Laat maar eens nakijken door zo’n rioleringsbedrijf met een camera, want misschien zit er toch ergens iets vast.” Jo en Els vonden dit maar onzin, want als het al 40 jaar goed gaat, waarom zou er dan nu opeens wat aan de hand zijn.

Zo bedachten ze zich om de volgende dag de put aan de straatkant open te maken, de slang van de grondwaterpomp erop te zetten en er een paar kuub water doorheen te jagen. Professioneel materiaal kwam voor de dag. We hebben het hier niet over een pompje, maar over de Rolls-Royce onder de grondwaterpompen! Dan is de verstopping zo verholpen en zul je zien dat het water er aan straatkant uitspoelt.

Zo gezegd, zo gedaan, slang in de leiding, pomp aan en dan is het zo gepiept. Dat piepen ging al snel over in gillen en schreeuwen door Els toen al het water eruit spoot. Aan de straatkant bleef het akelig stil, daar spoot eigenlijk niets uit…..maar spuiten deed het wel….in de douche, op de wc, één groot waterballet. Alles overstroomd!

Toen toch maar een bedrijf gebeld dat er al snel achter kwam dat de nieuwe glasvezelkabel niet alleen door de muur, maar ook door de riolering was geboord. Dat is pas shit!!