Winnaars Gouden Zilveren en Bronzen Lambieck 2001

GOUD

Miranda Feijen

Miranda, werkzaam bij de Rabobank in Weert, moest even wat uit de auto in de parkeergarage halen. Nu was de gemeente daar aan het werk. Geen punt. Miranda zou wel even over de pas gegraven kuil springen. We laten even in het midden of de kuil te breed, of de aanloop te kort was, maar Miranda belandde midden in die kuil. Nog geen probleem, ware het niet dat de kuil kort daarvoor tot de rand was volgestort met verse betonmortel.

Karin van de Nieuwenhoven en Jos Slaats

Karin en Jos, voormalig uitbaters van café De Tramhalte, mochten de Zilveren Lambieck in ontvangst nemen. Jos beklaagde zich tegenover Karin dat de klanten steeds meer oprolhanddoeken gebruikten.

Daardoor werden de kosten voor de handdoekenservice steeds hoger. Na een minuutje denken komt Karin tot de slotsom dat dit onmogelijk is. Ze hebben immers op de toiletten dispensers met papieren handdoekjes hangen. Die gaan na gebruik in de prullenbak. Blijkt Jos al ruim een jaar de rekeningen voor de handdoekenservice van café De Tramhalte in Roermond te hebben betaald.

ZILVER

BRONS

Buurtvereniging Staat

De buurtvereniging uit Nederweert ging kerstdennen kappen om de straat te versieren bij gelegenheid van de gouden bruiloft van het echtpaar Mertens. De berg kerstdennen werd veilig opgeslagen op de binnenplaats van café De Stiek. Kennelijk was deze plek niet veilig genoeg want medewerkers van de gemeente Nederweert haalden de kerstdennen op. Zij waren namelijk druk doende met het versnipperen van alle kerstbomen die in de kerstweken de huiskamers gesierd hadden.