Lambieckavond Archief

Mr. Stan Smeets

GOUD 1981

Mr. Stan Smeets had zijn paspoort bij de Amerikaanse ambassade liggen voor een visumaanvraag, toen hij op excursie zou gaan naar Duitsland. Zonder paspoort de Duitse grens over. Kan dat? Ja, zo dacht Stan. Met een kopie van zijn paspoort en een door Burgemeester Matti persoonlijk geschreven verklaring dat Stan, Stan was, werd de Duitse grens benaderd.
Laat de douanebeambte nou geen boodschap hebben aan een kopie van het paspoort. Nog minder boodschap had deze ambtenaar aan de brief van Burgemeester Matti. Sterker nog: deze man had geen clou wie Burgemeester Matti was. Dus eindigde de excursie bij de grens en kon Stan onverrichter zake terug naar huis liften.

Thieu van Hoef

ZILVER 1981

In 1980 kwam onze toenmalig wethouder met een prachtige opmerking met betrekking tot de parkeergarage waar de Weerter burger voor het eerst moest betalen. Het zou de gemeente Weert namelijk niet gaan om de kas te spekken door parkeergeld te innen. Nee, volgens de wethouder was de gemeente parkeergeld gaan vragen om uiteindelijk één miljoen gulden retour te krijgen van de belastingdienst!

VVV Weert

BRONS 1981

De bronzen Lambieck ging naar de VVV. Na jarenlang niets aan activiteiten te hebben georganiseerd, kwamen ze uit de startblokken. De door de VVV georganiseerde vergaderingen, kregen met een tal van plannen en ideeën meer weg van een Bonte Avond.