Lambieckavond Archief

Mies Geraats

GOUD 1986

Toenmalig raadslid Mies Geraats lanceerde eerst, tijdens een geheime vergadering van de gemeenteraad, het voorstel om Tungelroy en mogelijk ook Altweerterheide af te staan aan Stramproy. Op zich al een hele stomme streek. Maar dat hij dit ook nog eens in de openbaarheid van een kranteninterview herhaalde, vonden we écht een Gouden Lambieck waard!

Carnavalsvereniging De Rogstaekers

ZILVER 1986

Zeg nu zelf, wanneer je als vereniging vergeet om de burgemeester uit te nodigen wanneer je juist aan die burgemeester het eerste exemplaar van de Weerter Almanak wilt aanbieden, verdien je toch een Zilveren Lambieck. Daarnaast zorgden de Rogstaekers in die almanak ook nog voor de opmerkelijke prestatie de zomertijd op 28 september 1986 te laten beginnen.

Het Uilen Kommando Team

BRONS 1986

Een aantal leden van carnavalsvereniging D’n Uul uit Roemond hadden zich omgedoopt tot het U.K.T. , het zogenaamde ‘Uilen Kommando Team.’ In deze hoedanigheid pleegde zij tijdens de Lambieckavond van 1985 een ludieke overval. Zij kwamen enkel gekidnapte ‘Uule-borden’ terug halen en gaven daarmee blijk aan het feit dat ondanks de onderlinge ‘strijd’ tussen Weert en Roermond, de humor toch de boventoon blijft voeren.