Lambieckavond

Super-Lambieck

De Super-Lambieck wordt één keer in de 11 jaar uitgereikt voor de Super-Stomme-Streek van de voorgaande 11 jaren. Uit alle Bronzen, Zilveren en Gouden Lambieckwinnaars wordt deze uitverkorene tijdens de Jubileumavond van de Lambieck Knoup gehuldigd. Ondertussen zijn er 3 Super Lambieck prijzen uitgereikt..

1979-1990 Hans Beesems

De winnaar uit 1987, Hans Beesems, ging er met de Super-Lambieck vandoor. Wat was het geval? De accu van zijn auto liep leeg. Zou dat kunnen liggen aan de verlichting in de kofferbak? Dat zou kunnen maar wat doe je dan als je wilt controleren of het licht in de kofferbak aanblijft wanneer de bak dicht is? Wat we u meegeven is dat u dan vooral niet het voorbeeld moet volgen van brandweercommandant Hans Beesems. Hij speelde het klaar om zichzelf op te sluiten in de kofferbak van zijn auto tijdens zo’n controle.

1990-2001 Sjaak Winkelmolen

De tweede Super-Lambieck werd uitgereikt aan Sjaak Winkelmolen, winnaar uit het jaar 2000. Sjaak maakte zich verdienstelijk als controleur tijdens kienavonden. Als controleur van de nummers had hij een zendmicrofoon ten behoeve van het aflezen van de kiengetallen. Sjaak vergat echter de zendmicrofoon uit te zetten toen hij tijdens de pauze een sanitaire stop maakte. Gevolg hiervan was dat de dames in een druk bezocht buurtcentrum de verrichtingen van Sjaak en zijn eigen commentaar daarop, rechtstreeks via de luidsprekers konden volgen.

2001-2012 Rianne de Graaf

Tijdens ons 3 x 11-jarig jubileum mocht Rianne de Graaf de Super-Lambieck in ontvangst nemen. De winnares uit 2002 was na een middagje winkelen al haar kleingeld kwijt geraakt. Ze had dus alleen papiergeld toen ze voor de betaalautomaat van de parkeergarage in het Ursulinencomplex stond. Maar niet getreurd want je kunt in deze parkeergarage ook met papiergeld betalen. Alleen moet je dan niet een 5 keer dubbelgevouwen bankbiljet in de sleuf voor het muntgeld stoppen...