Lambieckavond

Wat is de Lambieckavond?

Op de maandag vóór de carnaval organiseert Stichting Lambieck Knoup Weert sinds jaar en dag de Lambieckavond in Buurtcentrum Moesel (Christinelaan 25 Weert). Op deze avond wordt jaarlijks de Gouden, Zilveren en Bronzen Lambieck uitgereikt voor de “stomste” streken die het afgelopen jaar in Weert of Nederweert zijn uitgehaald.
Naast deze uitreiking, een spektakel op zich, staat er nog meer op het programma: De Stichting Lambieck Knoup Weert reikt ieder jaar de Jan van de Croon Ere – Medaille uit. Deze onderscheiding is bedoeld voor mensen die zich belangeloos en op de achtergrond inzetten voor de Weerter samenleving en cultuur.

Verder proberen we ieder jaar een Ere - Lambieck uit te reiken voor een ‘stomme’ streek die zich buiten Weert, maar wel in het Limburgse land (zowel Belgisch als Nederlands Limburg) heeft afgespeeld.

Tot slot wordt deze geweldige avond ieder jaar omlijst met een optreden van een bekende artiest. Zo hebben onder andere De Patronaatsknöppele, Big Benny, Thei & Marij, de Leste Aom, Ed & Frans, John Coenen, de Saunaboys en Erwin van ’t Merretkoer de afgelopen jaren van de Lamieckavond één groot feest gemaakt..

Heeft u zin en tijd om de Lambieckavond bij te wonen?
De entree is gratis en u hoeft zich niet te verkleden!
Wij verwelkomen u graag op de volgende Lambieckavond!